Your office

Ben jij een assistent, secretaresse, binnendienst medewerker of office manager? Heb je een haat-liefdeverhouding met je Office pakketten? Ik maak van jou een ware Office kunstenaar! Je hoeft (nog) niet handig te zijn met de programma’s: als je er regelmatig iets in doet dan kan je de lessen goed volgen. Ik ben al jarenlang management assistente, autodidact eerste klas en ik tover van alles uit mijn hoge hoed als het gaat om tips en tricks in Office.  En die kennis, deel ik nu met jou!

Simpele filmpjes met uitleg, om jou de tools te geven om werken met Excel, Word en PowerPoint extra leuk te maken. Gewoon, omdat je er geweldig handig in wordt. Verbaas jezelf en je collega’s.  Als je regelmatig met Office werkt, dan zitten hier vast tips tussen waar je leven een stuk leuker van wordt.

Heb jij iets waarvan je denkt “dat moet toch gemakkelijker kunnen?”, dan kan dat waarschijnlijk ook! Laat het mij weten en dan ga ik kijken of ik het onderwerp in een filmpje kan behandelen.

Ik maak zelf gebruik van Office 2016 en heb de taal op Engels staan. Houd hier rekening mee, met name bij het maken van formules! Hier vind je een goede vertaallijst voor de formules.

Les 3 – Een combobox maken

Les 3 – Een combobox maken Naar aanleiding van les 2 – Dropdown box maken, kreeg ik de vraag hoe je een dropdown box maakt waarvan het vinkje altijd blijft staan. Deze optie bestaat niet in de dropdown functies, maar wat je wel kunt doen is gebruik maken van een combobox. Let op: op deze manier … Meer lezen over Les 3 – Een combobox maken

Les 4 – Een PivotTable maken

Les 4 – Een PivotTable maken Heb je een brei aan data en wil je een snel overzicht? Dan is een PivotTable ideaal. In deze tutorial laat ik je zien hoe je een simpele PivotTable maakt, om snel een lijst aan boodschappen terug te brengen tot 1 totaaloverzicht met aantallen en uitgaven per artikel. Het voorbeeldbestand … Meer lezen over Les 4 – Een PivotTable maken

Les 5 – Conditional formatting

Les 5 – Conditional formatting Wil jij bepaalde data uitlichten met een kleurtje of andere opmaak? Bijvoorbeeld wie de hoogste scores heeft gehaald, of juist de laagste? Gebruik dan conditional formatting. Je kan deze functie ook slim inzetten om velden vooraf te voorzien van regels, zodat wanneer iemand een te lage waarde invult de cel automatisch rood wordt. Je … Meer lezen over Les 5 – Conditional formatting

Les 7 – Weeknummers toevoegen in Gmail agenda

Gebruik je in je werk vaak weeknummers, maar vind jij het ook zo vervelend dat deze niet in Gmail staan? Deze slimme tip scheelt je veel tellen en zoeken! Binnen een minuut heb je de weeknummers toegevoegd, ook op je mobiel! Bekijk de tutorial: Succes!

Les 9 – Dynamische presentatie

Wil jij eens anders presenteren, en écht je publiek erbij betrekken? Maak een dynamische presentatie. Je kan dan tijdens de presentatie beslissen of je het over katten wil hebben, of over computers – ik noem maar wat. Bekijk hier de tutorial:

Les 11 – .csv bestand leesbaar maken in Excel

Iets exporteren of opvragen en vervolgens een .csv bestand krijgen met alle tekst in één kolom. Help! Een .csv is een kommagescheiden bestand. Dat betekent dat je er wat komma’s moet laten verdwijnen :-). Na deze Your office les weet jij hoe je een .csv bestand weer leesbaar kunt maken in Excel. Bekijk hier de tutorial:

Les 12 – Bestandsnamen kopiëren naar Excel

Wil je bestandsnamen uit een map kopiëren naar een lijst? Bijvoorbeeld om mensen keuze’s te laten maken uit foto’s? Bekijk dan snel onderstaande tutorial. Binnen een minuutje leer ik je hoe je dit doet!