Zomers op Zakynthos

Alcina schrok wakker van het geluid van ijzer op de straat en geschreeuw. Toen ze uit bed gestapt was en door het raam keek zag ze dat er dronken jongens over de straat zwalkten, al zingend en schreeuwend. Ze zuchtte en deed het raam dicht, het was nu toch wel voldoende afgekoeld in de slaapkamer van haar en Jorit, haar man. Ze keek op de klok, die gaf 03:00 uur aan. Ze hoopte vurig dat Evanthe niet wakker was geworden van alle herrie. Haar dochtertje sliep aan de andere kant van het appartement, die grensde aan de gezamenlijke tuin die ze deelden met nog vier andere buren. Acht jaar terug had Alcina de zee van het Griekse eiland Zakynthos ingeruild voor de Utrechtse grachten.

Ze was op het eiland opgegroeid, haar ouders runden daar een klein hotel waar vaak vaste gasten kwamen. Ze werden gewaardeerd door hun enorme gastvrijheid en de geweldige ligging. Gasten konden vanaf iedere kamer gemakkelijk de zee bereiken. Alcina was 22 toen ze in het hotel werkte en er een nieuwe gast verscheen, Jorit. Hij was breed gebouwd met een prachtige lach en blauwe ogen die nog mooier waren dan de kleur van de Middellandse Zee. Ze was op slag verliefd. In de veertien dagen dat Jorit in het hotel verbleef spraken ze regelmatig af, hij had haar ook meteen leuk gevonden. Ze had wel vaker ‘vakantieliefdes’ gehad, maar diep van binnen wist ze dat dit méér was! Toen Jorit weer naar huis vertrok viel het afscheid zwaar en de maanden daarna volgden er vele telefoongesprekken, Skype sessies en Facebook berichten.

Na vier maanden besloot ze naar Utrecht af te reizen, waar Jorit woonde en werkte als accountant. Eenmaal in Nederland wilde ze nooit meer weg, ze wist dat ze hier haar toekomst had gevonden. Desondanks het verlaten van haar ouders, vertrekken naar een vreemd land en een nieuwe taal leren een zware opgave was, deed ze het. Nu, acht jaar later, woonde ze met haar eigen gezinnetje in hartje Utrecht. Evanthe was inmiddels 3 jaar oud en een prachtige dochter, haar naam betekent ‘bloeiend’ in het Grieks. Alcina stapte weer terug in haar bed en glimlachte. Ze was trots op haar leven, maar met het eiland voor altijd in haar hart gesloten. Iedere zomer gingen ze terug, gelukkig waren haar dochter en man net zo verliefd op Zakynthos!


Meer korte verhalen? In samenwerking met Moments For You heb ik een korte verhalenbundel uitgebracht. Acht verhalen met de lengte van een kop thee. Zo wordt je theemoment extra speciaal. Geniet! Meer over theeverhalen of direct bestellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s