Een kleurrijk kerstverhaal

Ze staart naar het witte vel. Ze kan het afgelopen jaar niet onder woorden brengen, dus besluit ze het te verven.

Haar hart klopt, maar voelt gebroken. Ze maakt een donkerblauwe streep op het canvas. Indigo. Het staat voor de momenten dat ze zich alleen voelde dit jaar. De momenten waarop ze de pijn het hevigst voelde, de meest donkere minuten, uren.

Dan haalt ze haar kwast door de lichtblauwe verf. Ze denkt aan alle lieve momenten, een onverwachte knuffel, een kaartje of een knipoog. De kleine dingen, waarvan ze nu beseft dat het grote dingen waren.

Groen. Ze strijkt het met een ferme veeg op het vel. Haar gedachten dwalen af naar haar dromen. Dromen die ze dit jaar werkelijkheid heeft laten worden. Kleine stappen die ze genomen heeft die haar vooruit helpen, veranderingen die haar leven steeds leuker maken.

Terwijl ze haar kwast afspoelt kijkt ze naar de gele verf. Haar hart maakt een sprongetje. Geel vult haar hart met nieuw enthousiasme. De kracht om positief te blijven en door te gaan. Met geel tekent ze een dikke streep, het staat voor al haar nieuwe wensen en dromen.

De rode verf koestert ze, ze trekt langzaam een streep van de ene kant naar de andere kant. Rood staat voor alle dierbaren die om haar heen staan. Mensen die haar hart vullen met liefde. Ze denkt aan dagen met vrienden en familie en nieuw leven.

Donkerrood laat een traan over haar wang rollen. Het staat voor de dierbaren die ze dit jaar is verloren. Mensen die ze liefhad en nu enkel in haar gedachten bij haar zijn. Ze voelt het lege deel dat in haar hart is achter gebleven.

Ze doet een stap naar achteren en kijkt naar haar verhaal: een kleurrijke regenboog. Blije momenten lopen over in verdriet, trots en spijt doorkruisen elkaar.
Ze beseft dat er geen regenboog kan zijn zonder de donkere kleuren; zelfs niet zonder regen. Maar ook zeker niet zonder de zon en lichte kleuren, en dat is precies waarvan ze extra zal gaan genieten in het nieuwe jaar. Ze laat de ezel staan, midden in de kamer. Een zonnestraal valt door het raam naar binnen en ze lacht. Er is een nieuw jaar vol avontuur dat op haar wacht.

Fijne feestdagen iedereen.
Liefs, Mariska

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s