Bucketlist: skydiven

Hij stond hoog op mijn bucketlist met “things to do before turning 30”: skydiven. Vorig jaar wilde ik dit al doen, alleen toen was het elke keer slecht weer als ik tijd had. Met de goede weersvoorspellingen van dit weekend zag ik mijn kans schoon, en vandaag was het zo ver!

Cadeautje verpest
Nu heb ik dit van de week geboekt en in al mijn enthousiasme alvast mensen op de hoogte gesteld van het aanstaande avontuur. Kwam ik erachter dat ik daarmee direct het verjaardagscadeau van mijn beste vriendin had verpest, waar ze al maanden over aan het opscheppen was tegen me. OEPS.

In het harnas
Ik was niet echt zenuwachtig toen ik daar aankwam, ik had er gewoon ontzettend veel zin in! Ik kreeg een prachtig blauw met groene overall aan (die man pakte heel lief een S, en hij paste gelukkig ook nog) en werd in een harnas gehesen. Hij was ook gebruikt in de film, zei de aankleder tegen mij. In 50 shades of grey. Grapjas :).

Jij krijgt Frans
De beste waren al op, zei wederom de aankleder. Het lijkt me een leuke baan hoor, de hele dag uit het vliegtuig springen. Maar ik denk dat ze ook elke keer dezelfde grapjes maken haha! Maar ik kreeg dus Frans, die al 17 jaar lang uit vliegtuigen bleek te springen. We mochten in een klein vliegtuigje gaan zitten in 2 rijtjes, lekker knus als een treintje voor elkaar.

Klaar voor?
De vlucht naar boven duurde zo’n 10 minuten. Drie kilometer was een stuk hoger dan ik dacht! Vervolgens was het zover, de roldeur ging open en de eerste mensen tjoepten naar buiten. Ik, met Frans op mijn rug als een schildpad, schoof ook richting de deur. Oke, dit was dus hét moment. Ik stond op het punt om met mijn volle verstand (?) uit een vliegtuig te springen. Frans zei me nog even te lachen naar de camera en vervolgens volgde er een vrije val die zijn weerga niet kent. Met een snelheid van ongeveer 200 kilometer per uur raasden we naar beneden. Na zo’n 30 seconden trok Frans de parachute open en toen zweefden we samen door de lucht. Wat een stilte is er dan om je heen! Het enige nadeel vond ik het harnas, wat op mijn bovenbenen inmiddels de bloedtoevoer naar mijn benen leek af te knellen.

THE MOVIE:

Alweer voorbij
Nadat ik ook nog even de parachute mocht besturen maakten we ons alweer klaar voor de landing. Wat ging dat ongelooflijk snel voorbij! Voor ik het wist zat ik alweer op mijn kont in het weiland (dat was de bedoeling, niet per ongeluk ;-)). Wat een ervaring! Ik vond het helemaal te gek. Ik had niet de intentie om ook de filmpjes en foto’s te kopen, maar kon het toch niet laten. Heb ik ook weer iets om met jullie te delen, donaties in dank voor deze aankoop zijn uiteraard van harte welkom.

Heb jij wel eens parachute gesprongen of staat het nog op je bucketlist?

2 gedachtes over “Bucketlist: skydiven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s