Spaart u koopzegels?

Ik voel me soms een ontzettende muts als ik dit soort dingen hardop zeg. Maar ik spaar koopzegels. Van de Appie, mijn favoriete winkel. 

Wie het kleine niet eert…
Ik spaar dus zegels. Waar ik geld voor betaal, namelijk 0,10 euro per zegel. Die bewaar ik vervolgens en lik ik allemaal vast in zo’n kleverig boekje. Dat doe ik 490 keer, totdat het zegelboekje vol is. Dan neem ik het mee als ik boodschappen ga doen, en lever ik dat boekje in tegen € 52,- in cash. Voor de snelle rekenaars onder ons: dat levert me dus direct € 3,- winst op! Nu zou je denken, wat een moeite. Maar zo’n rendement krijg ik nergens bij een bank, waar mijn spaargeld een schamele nul komma nogwat aan rente staat te vergaren. Dan is het beter af in de vorm van een zegeltje in een boekje. Verdien ik er ook nog iets aan.

koopzegels.jpg

… is het grote niet weert
Natuurlijk is het niet heel veel, zeker niet als je voor 1 persoon boodschappen haalt. Maar ik heb denk ik sinds ik begonnen – vorig jaar rond deze tijd – al zeker 4 boekjes volgemaakt. Dat is toch mooi € 12,-. En laat ik eerlijk wezen, het voelt als een leuk extraatje als je die € 52,- in ontvangst neemt. Ik doe dat ook altijd ná het kopen van de boodschappen, zodat ik er lekker schoenen van kan gaan kopen of zo. Alles behalve boodschappen in elk geval!

Nu is het wel zo dat als je eenmaal die dingen gaat sparen, de caissières spontaan niet meer vragen of je koopzegels spaart. Dat doen ze expres denk ik. Zodat je de woorden hardop uit moet spreken bij de kassa: “Ik spaar koopzegels.”

PS: Nee, deze blog is niet gesponsord door de Appie. Mocht u daar overigens wel interesse in hebben, meneer Albert Heijn, neemt u gerust contact met mij op via mariska@mariskav87.nl. Wat extra rendement kan geen kwaad.

 

5 gedachtes over “Spaart u koopzegels?

  1. Paul zegt:

    Knap dat je het allemaal inplakt. Ik raak zegels altijd kwijt en heb het zegeltjes sparen gewoon opgegeven. Dat bespaart geld als je die krengen toch nooit kunt terugvinden.

  2. Hannie Coops van der Hoeff. zegt:

    Als ze aan mij vragen wilt u koop zegels dan reageer ik volmondig met een ja, want…….ik lik zo graag als ik thuis kom. Dus een casierre vraagt nu …..wilt u likkers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s