Vietnam: reisverslag deel II

Na deel I van het reisverslag van mijn mooie vakantie in Vietnam, neem ik jullie mee verder naar het zuiden. Dit keer: Hué, Hoi An, Mekong Delta & Ho Chi Minh City (Saigon).

Hué
Dit stadje hebben wij kort bezocht, nadat we met de nachttrein hier waren gestopt vanuit Halong Bay. We hebben de Citadel bezocht, met de verboden stad waar de keizer woonde in de tijd van de Nguyen dynastie. De Citadel bestaat uit verschillende ringen, en in het midden leefde de keizer. Hij mocht niet gezien worden door de bevolking. Mocht je hem per ongeluk zien, bijvoorbeeld op een van zijn wandelingen, dan werd je gedood.

Daarnaast hebben we ook nog de Thien Mu pagode bezocht, wat ik zelf echt een mooie plek vond. Deze ligt aan de parfumrivier, waar we ook nog een boottochtje over hebben gemaakt in een drakenboot. De parfumrivier dankt zijn naam aan het feit dat er vroeger veel fruitbomen langs stonden en de bloesem daar vanaf viel in en rondom de rivier wat zorgde voor een heerlijke geur.

The do’s in Hué:

 • Bezoek de Citadel. Je kan hier best wat tijd voor uittrekken want het is een behoorlijk grote plek.
 • Ga naar de parfumrivier en loop erlangs of stap op een drakenboot. Wij hadden een drakenboot waarop we tijdens de vaart een heuse modeshow en souvenirshow kregen van de dames op de boot, in de hoop dat wij dingen zouden kopen (niet gedaan natuurlijk, haha).
 • Bekijk de auto waarin de monnik Thich Quang Duc naar Saigon werd gereden. Deze monnik stak zichzelf in brand in 1963 bij wijze van protest tegen het Diem regime. De foto van dit moment is wereldwijd bekend. De auto staat bij de Thien Mu pagode.

Hoi An
Dit toeristische stadje is een betoverende, fotogenieke locatie. Wat een mooie plek in Vietnam! De straatjes zitten vol met leuke winkeltjes en restaurantjes, en alles is versierd met lampionnen. In deze stad heb ik het meest lekker gegeten. Ook ’s avonds waren er genoeg leuke barretjes om een drankje – of twee – te doen. Wij hadden het geluk er te zijn tijdens full moon, dan vieren ze lantern festival. Alle lampen op straat gaan uit, en alleen de lampionnen blijven aan. De rivier die door de stad stroomt is gevuld met kaarsjes en je waant je in een sprookjesachtige omgeving. Zeker een aanrader op je reislijst!

The do’s in Hoi An:

 • Eet White Rose. Dit zijn dumplings met garnalen of vegetarisch, gevouwen in de vorm van rozen.
 • Eet Cao Lau, de specialiteit van Hoi An.
 • Eet pancakes. Je krijgt driehoekjes met pannenkoekjes die gevuld zijn met tauge en garnalen. En nu komt het: je vouwt ze weer open op een rijstvel, doet er wat sla en kruiden bij en rolt het op als een loempia. Dat is toch heerlijk. Die Vietnamezen. 🙂
 • Struin ’s avonds door de straten en maak vooral veel foto’s van de sierlijke verlichting.
 • Let op: je hebt voor het stadscentrum een ticket nodig. Deze kan je kopen in de stad, en hiermee kan je ook naar verschillende toeristische attracties zoals de Chinese brug, een Chinese tempel en een oud traditioneel Vietnamees huis.
 • Maak een uitstapje naar My Son, het Hindoe heiligdom. Dit is ongeveer 2 uurtjes rijden vanaf Hoi An. De architectuur is echt heel bijzonder en levert adembenemende plaatjes op.

 

Mekong Delta
De Mekongrivier begint in Tibet en eindigt in Vietnam.  Dit is de rijstkom van Vietnam, meer dan de helft van alle rijst uit Vietnam komt hier vandaan. Dé plek voor foodies. Tenminste, als je zoals ik graag veel eten ziet.  Het leven speelt zich in de Mekong Delta vooral af op en rondom de rivier. Zo ook de floating market in Can To, waar leveranciers hun producten verkopen aan restaurants en winkeltjes. Voor mij natuurlijk hartstikke leuk om eens de groothandelsmarkt van een ander land te bekijken!

The do’s in de Mekong Delta

 • Vaar over de Mekongrivier in de ochtend en bezoek de floating market in Can To. Hier zie je boten vol met producten, en aan de bamboestok prijkt het product dat er wordt verkocht op de boot.
 • Stap in een kleiner roeibootje (laat je roeien, super relaxed), en ontdek de smallere stukjes van de rivier.
 • Bezoek de bedrijfjes die rondom de rivier zitten. Zo hebben wij gezien hoe ze rice pops, rijstvellen en kokossnoepjes maken. Ook mochten we slangen-whiskey proeven. Als je het aangeboden krijgt: doen. Erg lekker!

Ho Chi Minh City (Saigon)
Ho Chi Minh City is de commerciële hoofdstad van het land. Hier wordt het geld verdient en voelt het veel meer Westers dan in Hanoi. Saigon was de hoofdstad van Zuid Vietnam. Toen Noord en Zuid in 1976 verenigd werden tot 1 Vietnam, kreeg Saigon de naam Ho Chi Minh City (naar de vader des vaderlands) en werd Hanoi de hoofdstad.

Hier hebben wij de Cu Chi tunnels bezocht, het tunnelnetwerk dat door de Vietcong-strijders werd gebruikt in de Vietnam oorlog (die zij overigens de Amerikaanse oorlog noemen). Heel indrukwekkend vond ik dat, ze hebben met heel weinig middelen een oorlog moeten voeren. Je kon ook een stukje “lopen” in de tunnels, dat heb ik even overgeslagen.

In de stad is er een foodmarket, waar allemaal kleine eettentjes zijn. Een beetje vergelijkbaar met de Markthal in Rotterdam, maar dan op zijn Vietnamees. Ook zit er een grote overdekte markt, de Bến Thành-markt, waar van alles te krijgen is van stoffen tot gemalen koffie.

The do’s in Ho Chi Minh City:

 • Bezoek de Cu Chi tunnels. Dat moet gewoon als je in Vietnam bent.
 • Zoek ’s avonds skybar op en geniet van het prachtige uitzicht tijdens een dansje en een drankje. De Chill Skybar in de AB Tower is een aanrader! Kleed je wel een beetje netjes, anders wordt je geweigerd. Geen slippertjes dus!
 • Ho Chi Minh City spant met 3,5 miljoen scooters de kroon qua drukte op straat. Verwonder je in de spits over hoe dit zich allemaal organiseert.
 • Ga op souvernirtjes-jacht in de Bến Thành-markt. Vergeet niet af te dingen ;-)!

Vietnam was prachtig en ik zou het zeker aanraden! Ben jij er wel eens geweest  en wat was jouw favoriete plek in Vietnam?

 

2 gedachtes over “Vietnam: reisverslag deel II

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s