Hoe ik een halve depressie krijg van mijn verbouwing.

Ik weet het, dit klinkt als een klaagzang. En eerlijk gezegd: dat is het ook. Ken je het spreekwoord ‘Bezint eer ge begint?’. Ik denk dat dit is gezegd door iemand die zijn badkamer is gaan verbouwen. Jeeminee, het is dat het het waard zal zijn achteraf…

De badkamer eruit
Ik wil dus graag een nieuwe badkamer, dat wilde ik al sinds ik er kwam wonen. Een aantal weken terug zijn we eindelijk begonnen, slopen maar! Ik had vooraf niet ingeschat dat het zo’n impact zou hebben op mijn gemoedsrust, dus dit is een vriendelijke waarschuwing voor degenen die ook zulke plannen heeft. Boek gewoon een maand lang een leuk huisje of een hotel, dat lijkt me een geniale oplossing voor tijdens de verbouwing!

Stof, rotzooi en overal spullen
Ik heb geen normaal opgeruimd stukje meer in mijn huis, op de slaapkamer na. Maar daar slaap ik dan weer niet, omdat ik geen badkamer en/of toilet heb. Ik heb nog nooit zo vaak mijn huis schoongemaakt als de afgelopen weken. Ik blijf aan de gang. En als ik denk ‘Ja, nu is het stof een beetje weg!’, dan draai ik me om en is het er weer. Zelfs de kat is stoffig, het arme beest. Er is echt geen doorkomen aan. En daarbij ligt mijn woonkamer vol met het meubilair wat in de nieuwe badkamer moet, mijn tuin vol met alles wat eruit gesloopt is, en mijn bovenverdieping met de inhoud van de kastjes.

Met de toilettas op pad
Mijn standaarduitrusting bestaat tegenwoordig uit shampoo en een tandenborstel, want ik woon af en aan (afhankelijk van de status van het toilet) bij mijn ouders. Super lief natuurlijk dat ik bij hun terecht kan, maar het verslepen van mijn spullen en het kwijt zijn van mijn eigen plekje en ritme maakt me zenuwachtig.

Het loopt uit
Tip voor verbouwers: houd er rekening mee dat het uitloopt. Ik had twee weken terug al wel klaar willen zijn. In realiteit moet alles nog opgehangen worden, moet de container nog komen en de helft nog van een kitrand worden voorzien. Dus boek dat hotel of leuke huisje alvast een week (of twee) langer.

Ik probeer me er niet druk over te maken, maar ik kan niet tegen een rommelig huis. Mijn gedachten lopen over met taken (wat moet ik allemaal nog doen), zorgen (past het straks écht wel allemaal bij elkaar) en ingewikkelde agenda’s (waar kook ik, wanneer kan ik wel sporten en heb ik dan mijn sportspullen wel ergens?). Heb jij wel eens een verbouwing meegemaakt, en hoe heb je dit ervaren? 

P.s. als je nog een gouden tip hebt voor me, voor de – hopelijk – laatste week, van harte welkom!!
P.s.2: wil je de verbouwing volgen? Er staan al 2 van de 3 blogs op www.glittersenconfetti.nl!

2 gedachtes over “Hoe ik een halve depressie krijg van mijn verbouwing.

  1. hannie coops zegt:

    Ik heb het ook ooit zelfs 2 x mee gemaakt.Zelfs als alles al 1 week klaar is ruim je nog steeds STOF.Maar nog effe door bijten,of door het stof en jij geniet dubbel van je nieuwe badkamer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s