Oeps. Verkeerde vliegveld!

Voor de viering van ons vijf jarige best-friendship was het tijd voor een stedentrip! Bestie en ik boekten daarom afgelopen jaar een lang weekend Madrid. En twee weken geleden was het dan eindelijk zover! Koffers pakken, en gaan!

Of niet gaan
In de week van de voorpret, koffers pakken, alles uitprinten en continu op je weerapp kijken hoe warm het daar wel niet is, leken we bijzonder goed voorbereid. Bestie had gekeken hoe vroeg we moesten vertrekken (midden in de nacht) en haar man bracht ons naar het vliegveld. Super lief, want we vlogen vanuit België dus anders hadden we met het OV nog wel een uitdaging gehad gezien de vroege vlucht. Maar bij het uitstippelen van de route was er uitgegaan van ‘vliegveld Brussel’. En daar vlogen wij dus niet vandaan…

Rustig aan
We stonden dik in de file net voor Brussel. Uiteindelijk begonnen we in de auto al zenuwachtig te worden, want zouden we de vlucht wel halen? Uiteindelijk kwamen we een klein uurtje voor boardingstijd aan op het vliegveld. Bestie had ons al volledig ingecheckt voor vertrek, en we hadden alleen handbagage. De vlucht naar Madrid stond voor vijf minuten later op het bord, maar dat deed nog geen alarmbellen rinkelen. Tijd voor koffie en een croissant dus! Ondertussen bekeek ik het ticket. ‘Heet dit vliegveld Charleroi?’ vroeg ik nog, geen idee hebbend. ‘Ja.’ zei Bestie met een chocoladebroodje in haar mond. Lekker rustig aan, dachten we. Even relaxen, en dan het vliegveld in.

20170218_110557

U staat op het verkeerde vliegveld, mevrouw
Op het moment dat we met onze koffertjes door de poortjes wilden gaan, kregen we een rood licht. De vrouw naast mij ook, en daar kwam er een mannetje van het vliegveld wat wrijven over het ticket en op miraculeuze wijze werd het lampje toen groen. Ik probeerde hetzelfde, zonder succes. ‘Hallo!’, riep ik, ‘deze doet het ook niet’. De man liep naar me toe en duwde ook nog eens het ticket tegen de lezer. Weer rood. Hij bekeek mijn ticket en zei toen: ‘Maar mevrouw, dit is een ander vliegveld.’ Ik zweer het je, als iemand aan camerabeelden kan komen van dat vliegveld (Zaventem dus), bel mij. Volgens mij vielen onze kaken serieus op de grond en onze ogen werden zo groot als schoteltjes. Enige vragen later – ‘Hoe komen we daar op tijd?’ ‘Niet, mevrouw.’ ‘Waar is dat vliegveld dan?’ ‘Zo’n 70km verderop, dat redt u echt niet.’ – dropen we af.

De slappe lach
Terwijl ik belde met onze reisorganisatie, die ons overigens heel netjes probeerde te helpen, sjeesden we naar de balies van de vliegmaatschappijen. We hadden een vlucht nodig naar Madrid, en snel ook! De vlucht waarvoor we zaten te wachten zat al helemaal vol, uiteindelijk kwamen we op een vlucht uit die een paar uur later ging. Het was dat, óf ’s avonds laat, óf niet. En dat vonden we ook wel heel zonde. Bij de tweede balie waar we stonden schoten we keihard in de lach, en de hele dag lang hoefden we maar naar elkaar te kijken om weer een lachbui te krijgen. Wat een stunt!

dsc06020

Uiteindelijk kochten we nieuwe tickets voor € 175,- p.p., en dat terwijl het hele weekend ons in eerste instantie € 160,- p.p. zou kosten. Oeps… Maar, we zaten wel ’s middags met onze snoetjes in de zon en hebben heerlijk genoten van ons vriendinnenweekend!

Wat is het meest grappige wat jij ooit hebt meegemaakt op reis?

4 gedachtes over “Oeps. Verkeerde vliegveld!

 1. Miss B Blogz Thingz Over.. zegt:

  Hey Girl! Gelukkig is het goed gekomen! Ik las deze post vol spanning! Het zou je maar gebeuren!
  Heerlijk om te lezen dat jullie uiteindelijk lekker van het zonnetje hebben kunnen genieten! One thing is for sure deze ervaring zullen jullie nooit meer vergeten!

  Hugz and Kisses,
  Miss B.💋

  • mariskav87 zegt:

   He Miss B.,
   Ja, gelukkig zaten we uiteindelijk zo heerlijk van het zonnetje te genieten dat we tegen elkaar zeiden: ‘Dit was dat extra geld wel waard.’
   En inderdaad, we zeiden ook tegen elkaar dat het een verhaal voor in de boeken zou worden.
   Fijne avond! Liefs,
   Mariska

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s