3 dingen die je leert als first-time tante

Afgelopen september ben ik voor het eerst tante geworden. Ik moest ontzettend aan dit idee wennen vanaf het moment dat mijn zusje vertelde dat ze zwanger was. Zelf ben ik niet zo van de kinderen namelijk. Niet dat ik helemaal een harteloze trut ben hoor, maar het komt dicht in de buurt. Als ik me erop voorbereid dan kan ik goed met ze overweg, maar ze kunnen me ook mateloos irriteren. Het idee om er zelf ooit een op te voeden, bah bah. Nee, dat is niet aan mij besteed. Maar sinds kort is er dus een babyneefje in m’n buurt. Dat is – op zijn huilbuien na – niet alleen heel leuk, maar je leert ook veel.

Nieuwe kleuren

Er zijn blijkbaar andere kleuren in babyland. In elk geval heb ik deze nooit gezongen in het ‘alle kleuren van de regenboog’-lied. Deze nieuwe kleur leerde ik toen we in Prenetal op zoek waren naar een baby badje, wat uiteindelijk het meest luxe, over-the-top bad is geworden want ja: hij zit toch best vaak in bad en dat is het dan toch wel waard? We vroegen aan een verkoopster in welke kleuren het badje verkrijgbaar was. Waarop de vrouw met hoge enthousiaste stem uitriep: “Even denken. In wit, grijs.. En in Nijntje. Toch Sien? (Sien knikte) Ja. En in Nijntje!”

Mensen denken meteen dat je wel kids wil

Gezien zo’n baby het favoriete onderwerp is van mensen ga ik er nogal makkelijk in mee. Want ja, het is erg leuk om uitgebreid verslag te doen van de babyfotoshoot die je dat weekend hebt gedaan en hoe hij dan wel of niet in het frame paste met zijn extra lange babyledematen. Maar die verhalen zijn afkonstig uit mijn enthousiaste tante modus. Waar sommige mensen meteen denken dat ik dan toch zelf stiekem kinderen zou willen. Nee dus. Ik ben nog steeds diezelfde uit de intro.

Ik ken mijn klassiekers niet

Ik had vroeger beter op moeten letten want nu ik regelmatig liedjes zing voor de beeb, merk ik dat mijn repetoire nogal beperkt is. Veel meer dan ‘In de maneschijn’ en ‘Schaapje, schaapje, heb je witte wol’ hoort mijn neefje niet uit mijn mond. Vanmiddag zong ik nog ‘Zwarte piet ging uit fietsen’ maar toen kwam ik bij het tweede couplet in de knoei. Misschien moet ik gaan oefenen op liedjesland voor het moment dat hij ouder is en kan gaan klagen over het gebrek aan variatie. 

Oh, en ik heb ook geleerd dat babykleertjes een hel zijn om aan en uit te trekken bij het mini-mens. Kan iemand daar niet wat makkelijkers voor maken? Misschien dezelfde rip-off exemplaren die strippers dragen. Gat in de markt. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s