Swingend singlefeest

Na het Tinder drama geinde ik met een vriendin, die ook single is, over singlefeesten. En voor we het wisten had ik haar daadwerkelijk overgehaald om mee te gaan. Het was in meerdere opzichten een onvergetelijke ervaring.

Slow-speeddaten

Omdat we het meteen goed wilden doen, gaven we onszelf op voor de sessie slowdaten met een wijnproeverij erbij. In de auto begon de voorpret al, ik had namelijk bedacht dat je maar beter veel vragen kunt stellen om rare vragen vanaf de andere kant te voorkomen. Toen ik in de categorie “bijl of cirkelzaag?” belandde werd het me toch wel afgeraden door vriendin. Doe maar normale vragen, zei ze, bijvoorbeeld of ze kinderen hebben. Goeie, dacht ik. Dan kan je meteen vluchten. 

Het slowdaten was niet single-op-single maar meer een soort van foute groepsdate. We stonden met 6 man om een statafel en kregen tien minuten voor de volgende wissel. Maar met zo’n statafel vol mensen ben je redelijk verplicht om te praten met degene naast je. Je gaat ook niet halverwege bij de overbuurvrouw inbreken in het gesprek “hallo, mag ik die man ook even spreken?”. Dus sprak ik met 1 (I quote) ex-verlegen jongen, 2 mannen die ver buiten mijn leeftijdsrange vielen, 1 professionele decorateur en bloemenversierder. Van de vijf hadden er zeker 3 kinderen en waren er 3 ICT’ers. De rare vragen heb ik weten te ontwijken, in tegenstelling tot vriendin die de vraag kreeg of ze “ging spinnen van bier.” 😐

Partytime

Na het niet zo succesvolle slowdaten haastten we ons naar de feestzaal waar een coverbandje speelde. De dansvloer stond al lekker vol en we mengden ons in het feestgedruis. Veel van de partypeoples vielen in de oudere leeftijdscategorie. Daarnaast was er een handjevol creeps die vooral veel staarden (écht vies staarden) naar ons en anderen, en die op je af kwamen lopen met cheesy openingszinnen. Gehoord:

  • “Wow. Wow.” (En dat grijpend naar zijn hart alsof dat uit zijn borstkas zou komen vallen). Met dat trucje ging hij de hele zaal rond. 
  • *schuift mijn haar aan de kant en fluistert zowat in mijn oor* “Ik ben de hele avond al naar jou op zoek.”. Waarop ik een high five gaf en riep “Nou, heb je me ff gevonden! Doei!”
  • “Leuke blouse.” Voor het verhaal: ik had een panterprintje aan. Even later: “Ben je een tijger?”. Na drie keer nee: “Een kat dan?”. Ja, een Perzische langhaar, nu goed?

Zoenen en a-ritmisch bewegen op de dansvloer

Een van de vaders die we bij het slowdaten hebben ontmoet vonden we aan het eind van de avond driftig zoenend met een dame, gelukkig van zijn eigen leeftijd. Een andere dame steelde echt de show. De hele avond stond ze enthousiast op de dansvloer uit haar dak te gaan, maar zo a-ritmisch heb ik nog nooit iemand gezien. Het was echt heerlijk om naar te kijken, want dat was ongeveer wel het enige leuke om naar te kijken. Op de barmannen na dan. Maar ja, die horen dan officieel natuurlijk weer niet bij het vrijgezellenpubliek. 😉 

Al met al hebben we heerlijk de hele avond op de dansvloer gestaan en enorm gelachen. Ik raad het iedere single aan, zeker als je eigenlijk niemand wil ontmoeten! 

3 gedachtes over “Swingend singlefeest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s