Who run the world?

Girls!

Helaas is het niet voor ieder meisje dat opgroeit even vanzelfsprekend dat ze veilig is, goede scholing krijgt, of niet wordt gediscrimineerd. Vandaag is Wereld Meisjesdag.

dsc00731

Meisje op straat in Dharamsala, India.

Een wereld van verschil
Als je de rijkdom hebt om andere landen te bezoeken, dan is het vaak schrijnend wat je aan verschillen ziet. Kinderen die op straat leven, die niet naar school kunnen. Meisjes, en jongens, waar je geen moment mee zou willen ruilen. Ik heb zowel in Zuid-Afrika als in India kinderen ontmoet, waardoor mijn hart direct brak. Het is zo ontzettend triest dat je zo’n kindje ziet, en dat je weet dat het hoogstwaarschijnlijk nooit de kansen zal hebben die jij hebt gekregen in je leven.

soweto

Een van de betere “woningen” in Soweto, de sloppenwijk van Johannesburg.

Doe iets
Toen wij in 2014 met een groep in Zuid-Afrika waren, was de realiteit hard. Armoede en rijkdom leeft daar zo dicht naast elkaar. Wij konden gelukkig een steentje bijdragen. We bezochten het Emathonisini home in Soweto, de sloppenwijk van Johannesburg. Hier biedt een vrouw onderdak aan meerdere mensen die niet voor zichzelf konden zorgen. Zo waren er blinde kinderen die op straat niet zouden overleven, maar ook oudere mensen. Omdat we met een grote groep waren, hadden we allemaal wat geld ingelegd, wat uiteindelijk een groot bedrag was. De eigenaresse van het huis ging er een busje mee kopen, waardoor ze met de bewoners naar het ziekenhuis of de dokter kon rijden. Voorheen moesten ze urenlang lopen. Als dank voor ons bezoek en de donatie werden we getrakteerd op een muzikaal cadeau. Ik deel dit graag met jullie (en ik probeer dit keer niet te huilen als ik het filmpje bekijk):

Get up, stand up!
Breekt jouw hart ook een beetje? Doe dan iets goeds. Natuurlijk kan je tijdens reizen iets doen in de vorm van vrijwilligerswerk of een donatie zoals wij hebben gedaan in Zuid-Afrika. Maar je kan ook vandaag nog de stap nemen om een kind aan een toekomst te helpen. Via Plan Nederland kan je voor 25 euro per maand een kind sponsoren. Plan zorgt voor bescherming, gezonde voeding, veilig drinkwater, goede gezondheidszorg en goed onderwijs. Je krijgt ook contact met je sponsorkind en je wordt op de hoogte gehouden van wat er met je bijdragen gebeurt. Gun jij een kind een toekomst? Ik ga het in ieder geval doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s