A true Tinder lovestory

GRAPJE. Natuurlijk niet. Al zullen er over twintig jaar vast kinderen zijn waarvan hun ouders ooit allebei naar rechts hebben geswiped en BOEM! Liefde op het eerste… op de eerste foto?

Dit is het verhaal over hoe ook ik Tinder probeerde. Nee mam, ik ben nog steeds niet hopeloos op zoek en je hoeft me niet op te geven voor Boer zoekt Vrouw of Help mijn dochter vindt nooit een vent, of zoiets. Maar ik downloadde dus die veelbesproken app op mijn telefoon om eens te kijken waar die heisa over gaat. En voor jullie doe ik natuurlijk grondig onderzoek voor de blog. Hebben jullie ook wat te lachen, niet dan ;-).

Laat de vleeskeuring beginnen
Het Tinderen (als het nog geen werkwoord was, maak ik het er nu van) is natuurlijk één grote vleeskeuring. Sorry voor de toekomstige papa en mama uit de inleiding. Het verbaasde mij daarom dat ik met name veel rare foto’s tegen kwam. En met raar bedoel ik ook echt raar. Zo zag ik een jongen met een deksel van een prullenbak op zijn hoofd. Zo een met een kieperklep, je zag dus zijn hele hoofd niet. En ja, dat was ook zijn eerste en enige foto. Er was ook nog een man die geblinddoekt met touwen was vastgebonden aan een bed. Why? Dan waren er ook een paar verdwaalden op mijn te swipen-stapel beland. Mannen waarvan ik zeker wist dat ze op zoek waren naar een man, en niet naar mij. Denk aan foto’s waarop ze poseren met hun hand achter hun hoofd als een model en daarbij een zwoele blik aan de camera richten. Die heb ik meteen maar naar links geveegd natuurlijk, nadat ik controleerde of mijn profiel niet stond ingesteld als ‘op zoek naar gay best friend’.

Verwarrende foto’s
Je komt in Tinderland ook vaak foto’s tegen van mannen met kinderen. Dan zetten ze er heel leuk onder in het toch al minimalistische profieltekstje ‘niet mijn kind’. Ah, dus het was te lastig om een foto van jezelf zonder dat kind erop te plaatsen? Of wil je laten zien dat je zo ongelooflijk veel van kinderen houdt? Beide waren uiteraard voor mij een directe swipe naar links. Ik hou toch al niet van kinderen. Overigens zorgden die mannen met ‘niet mijn kind’ ervoor dat mannen met foto + kind/hond/stofzuiger/alpaca/you name it direct verdacht waren. Dat zal dan vast wel zijn eigen kind/hond/stofzuiger/alpaca zijn, hij ontkent het niet in zijn profiel. Het maakte me ook nieuwsgierig naar wat andere vrouwen in hun profiel zetten. Bij mij was het een soort afgeleide van mijn twitterprofiel, namelijk. Is er een soort van handleiding die ik heb gemist? Dingen die je moet vermelden in je Tinder profiel? Want ik zag regelmatig dezelfde zinnetjes bij de mannen staan. Of overleggen jullie mannen in de kroeg over deze teksten? Wie geeft mij antwoord op dit raadsel?!
In de categorie verwarrende foto’s kwam ik ook nog de groepsfoto’s tegen. Mannen die alleen foto’s van zichzelf met vrienden erop hadden staan. En dan niet zo’n verduidelijkend zinnetje in het profiel zoals ‘Op de eerste foto sta ik achteraan, tweede van rechts. Op de tweede foto in het midden.’ Of een pijltje getekend op de foto. Nee, laat me raden! Hoe weet ik nou welke jij bent joh, jij gaat gegarandeerd naar links.

AAEAAQAAAAAAAAKPAAAAJGE3NDdkMDBmLTcyN2EtNDVhMC05ZTgzLTcyNDNlNmU4Zjg4Mg.png

It’s a match
Dan begint het spel pas. Nu moet ik toegeven dat ik zo vaak naar links heb geswiped dat ik me afvroeg hoeveel mannen er eigenlijk zouden bestaan in de range die ik had opgegeven, maar goed. Uiteindelijk had ik toch een paar het voordeel van de twijfel gegeven en naar rechts gezwiept. Op dat moment wordt het verwarrend, want wat ik ook had gemist door het ontbreken van die handleiding is wie wanneer die melding krijgt. Meteen nadat die ander heeft geswiped? Of was dat al een tijd geleden? En wie begint er dan met de chat? Te veel raadsels waardoor ik uiteindelijk na twee dagen afwachten die match maar weer heb verwijderd. Hij praatte niet, ik ook niet. En laten we eerlijk wezen. Na twee dagen pas beginnen met praten is alsof je al een half uur met een bekende bij de kapper zit, maar het dan pas door hebt. Dan zeg je ook maar niets meer, dat staat zo stom. Het toppunt van ongeïnteresseerde chatpraat was iemand die vroeg wat mijn hobby’s waren (schrijven, sporten, dansen). Om vervolgens 2 uur later te vragen of ik sportte. Nee. Ik train voor ‘My 600lbs life’, nu goed. Overigens is dat wel een van mijn favoriete programma’s ;-).

Al met al, dat getinder (je raakt er snel aan gewend als werkwoord, vind je ook niet?) laat ik lekker aan jullie over. Maar gelachen heb ik wel!

3 gedachtes over “A true Tinder lovestory

  1. Paul zegt:

    Het blijft ook altijd hetzelfde. Ik heb nooit getinderd omdat de app er pas was nadat ik getrouwd ben, maar vroeger was het niet anders op alle datingsites. Geloof me, die partner die duikt vast ergens op bij een verjaardag. Of de groenteafdeling van de Albert Heijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s