Dag 3: Alweer zo’n korte route?!

De route naar het avondvierdaagse kantoor is misschien nog wel spannender dan de complete wandelroute. Wat er namelijk aan de hand is: tientallen kinderen vol energie, fietsers aan alle kanten met gestreste ouders die hun kids moeten wegbrengen in alle haast die ook maar wat doen. Mijn meest gebruikte zin is inmiddels: ‘Voor je kijken!’. Ik kan zeker deze week een aantal bijna-botsingen opschrijven van 100+. Zonder dollen.

Gisteren vonden we de route al zo kort, en ook mijn kekke horloge met stappen-, kilometer-, calorieën- en trappentelfunctie had een lager aantal kilometers aangegeven. Dat hadden wij, eerlijk als wij zijn (en vrezend voor een tergend lange route ter compensatie op een van de nog komende dagen), gisteren direct gemeld bij terugkomst. Nee hoor, dat kon niet. Dus vandaag hadden wij wederom het digitale horloge een slinger gegeven toen we begonnen met lopen. Wat denk je? 7,7 kilometer.
‘Het voelt ook korter, vind je niet?’ zeiden wij tegen elkaar. Dus na afloop, wij wederom naar de klachtentafel. Dat is diezelfde tafel waar je het startbewijs moet ophalen, met de verwarrende bordjes. ‘Nee, we hebben het ook nog even aan de mannen van de route’s gevraagd. Het is echt 10 kilometer, misschien nog wel iets meer.’ Was het antwoord.
‘Nou, dat zal toch niet! Mijn gloednieuwe horloge geeft veel minder aan!’ We zouden het thuis wel even uit gaan stippelen, zeiden we voor we de deur uit stormden.

Een google maps kwartiertje later…

‘Shit. Wat een rothorloge! Die route vandaag was echt 11,1km!’ Dus momenteel heb ik een klacht ingediend bij het kekke-bandjes-bedrijf. Ik ga ook smartengeld vragen, voor het voor joker staan bij de wandelorganisatie denk ik.

image

Op Facebook hadden we gisteren een tag ontvangen van mijn moeder, dat er bereklauw struiken langs de route stonden. Stephanie had er nog nooit van gehoord, maar na mijn uitleg dat je er flinke verbrandingen met blaren van kreeg was ze helemaal bijgepraat. Aan het eind van de route vandaag zei ze: ‘Je moeder zal ook wel opgelucht zijn. Dat we ook vandaag niet door zo’n tijgerplant zijn gelopen, weet je wel.’ :’-)

Al met al hebben we dus al veel meer kilometers gelopen dan we dachten. Is dat ff lekker! Kom maar op met die laatste dag, die is namelijk nog korter!

Tussenstand na dag 3:
Ingehaald door de turbohonden: 2
De turbohonden ingehaald: 1
Aantal blaren: nog steeds 1!
Kilometers: zeker 35. Gokken we dan, want op dat horloge kunnen we niet aan
Aantal fans die speciaal voor ons langs de route stonden: 2

2 gedachtes over “Dag 3: Alweer zo’n korte route?!

  1. Hannie Coops van der Hoeff. zegt:

    Je kekke horloge misschien met zegelties bij mekaor gespaord. Sonder garasie.haha.
    Buy the way. Jullie worden zulke geretourneerde lopers of kilometer vreters dat het steeds korter lijkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s