Loslaat issues

Ik heb problemen met loslaten. En dan heb ik het niet over exen, vastgeplakte stickertjes (hoewel die erg vervelend kunnen zijn) of emoties – daar ben ik best in afgestudeerd. Ik heb een probleem met loslaten in de zin van: wanneer ik val dan laat ik niet los.

Spring maar achterop bij mij…
Stel je voor. Ergens in het holst van de nacht, met genoeg alcohol stromend door mijn bloed, achterop een fiets. Krijg je het beeld voor je? Goed zo.
Om een of andere tot op heden onbekende en waarschijnlijk onzinnige reden lig ik helemaal in een deuk van het lachen. Ik zit dus te lachen, en daar wiebel je toch al snel een beetje bij. En dat is precies waar het mis is gegaan. Ik merkte half scherp op dat mijn hoofd het zwaartepunt al ver voorbij was, en de rest van mijn bovenlichaam stevende ook af op het geasfalteerde wegdek. In een reflex pak ik het bagagerekje vast, en zet het op een rennen in een dappere poging de fiets bij te houden. Ja ja. I know. Dat red je nooit. Maar loslaten… Ho maar. Dus na twintig stappen voor mijn gevoel, en twee halve huppeltjes volgens de getuigen, klapte ik op de grond. Vol op mijn knieën, zonder ook maar iets van de klap op te vangen met mijn handen. Ik hing per slot van rekening nog half aan de fiets. Het resultaat? Twee gekneusde knieën en een litteken.
Oh, wil je nog harder lachen om mijn leed? Het was net voordat Gers Pardoel met zijn hit kwam. Drie keer raden hoe dat ging, als “spring maar achter op bij mij, achterop mijn fiets” door de speakers galmde.

loslaten

Hondenslee
Vorig weekend liep ik gezellig met mijn leenhond langs de Lek. Nou, we waren er onderweg naar toe. Nog geen 10 meter van het toegangshek verwijderd dacht hij het even op een rennen te zetten. En weer liet ik niet los (SUKKEL!). Ik zal je de setting even schetsen. Ik had een kokerrok aan, ik ben zelf nog geen 1.60 meter hoog en aan de uitrolriem zat een grote Golden Retriever. Dus die hond krijgt de kolder in zijn kop, en die riem rolt uit. Ik houd vast, en dan is de riem aan zijn eind. Weer twee rare huppelstapjes, maar die kokerrok zorgt ervoor dat ik al snel voorover klap. Op het moment dat ik mijn enkel voel dubbelklappen en de grond dichterbij zie komen (ik houd hier overigens nog steeds die riem vast) besef ik dat ik ook nog eens dikke pech heb. Het stuk grond waar mijn hoofd zal landen is geen gras, maar van die droge kleigrond. Je weet wel, dit:

klei grond

BAM. Door de snelheid die ik nog heb en de kokerrok die ergens bij mijn enkels eindigt, maak ik een hobbelpaard beweging. Mijn benen schieten weer door omhoog en als mijn rug kraakt vinden ze het genoeg geweest en storten ze weer ter aarde. Resultaat: een nog steeds dikke en pijnlijke enkel. Gelukkig heb ik de bult op mijn hoofd kunnen indammen met van die vrieszakjes. Ik zweer het je, als dit gefilmd was dan kon het zo naar funniest home video’s. P.s.: was jij erbij en héb je dit gefilmd, neem contact op met de redactie? 😉

Kan ik nog een goed voornemen toevoegen aan mijn lijstje voor 2016? Ik wil graag leren loslaten! Volgende week ga ik oefenen, tijdens mudmasters. Zie je mij ineens terug met ernstige verwondingen dan hield ik waarschijnlijk de grote glijbaan vast terwijl ik er vanaf moest. 🙂

 

Een gedachte over “Loslaat issues

  1. Hannie Coops van der Hoeff. zegt:

    Geef jezelf 20 jaar om te leren loslaten Mariska. Ik heb er n.l. 20 jaar over gedaan om weer te leren vangen als je iets om stoot of zo. Dit naar aanleiding dat ik ooit zo dom was een cactus op te vangen ,juist degene met van die hele fijne dunne scherpe stekeltjes.Een week lang met een pincet in de aanslag bij me gehad. Ondertussen in die jaren is er heel wat gesneuveld wat ik nog had kunnen redden,maar nee ik stond direct met mijn handen op mijn rug..Goeie raad van mij……..koop een helm,elleboog en kniebeschermers.en doe die aan bij alcohol inname en honden uit laten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s