Als mijn hoofd niet vast zat…

Dan had mijn lichaam al aardig wat kilometers gemaakt als een kip zonder kop. Want als er een Nederlands kampioenschap kwijtraken bestond, zou ik de onbetwiste Miss. Plaatst zijn.

Slechte kabelverbinding
Ongeveer ieder apparaat wat kabels nodig heeft om verbinding te maken of op te laden heeft in mijn huis een zwaar leven. Het wordt 64 keer per jaar gestoken met de verkeerde stekker en/of ligt al maanden onopgeladen in een lade. Ik raak namelijk iedere kabel kwijt. Zo kan ik mijn carkit en bluetooth speaker niet meer opladen en kent mijn printer geen verbinding meer buiten mijn wifi netwerk omdat de ouderwetse kabel is zoekgeraakt.

Ga toch fietsen
Gisteren was ik voornemens om op de fiets boodschappen te gaan doen. Daarvoor heb ik mijn goede fiets. Voor alle duidelijkheid: ik heb een roestig exemplaar voor de deur staan voor de snelle ritjes, en in de schuur achter slot en grendel heb ik een prachtig exemplaar met fietsmand en al. Het prachtige exemplaar komt door mijn ‘even snel’ principes al weinig van zijn plek. Tot gisteren, althans dat was het plan totdat ik erachter kwam dat ik de sleutel nergens kon vinden. Na een paar minuten rennend door het huis gaf ik de moed op en ben ik op het oude exemplaar gestapt. Later, na een lange zoektocht, vond ik ze onderin de kast in een tas die ik al maanden niet meer in gebruik heb. Zucht. Waarom heb ik ooit de moeite genomen om een sleutelkastje op te hangen? 

Hoe raakt u zoiets ook kwijt?
Dat was serieus de vraag die de mij vorige week gesteld werd. Ik belde namelijk naar een hotel, op zoek naar mijn galajurk. Ja, ik wist zeker dat ik de kamer drie keer had nagekeken, maar hij zat gewoon niet in de tas die ik thuis leeg haalde. De tas die ik overigens al bijna was vergeten toen ik naar het gala ging. Dus ik belde het hotel en omschreef de jurk. Na het nakijken van de gevonden voorwerpen kreeg ik de receptioniste weer aan de lijn, met slecht nieuws. Ze hadden hem niet gevonden. Op de vraag “Hoe raakt u zoiets ook kwijt?” heb ik geen antwoord behalve “Heel simpel, als je Mariska Vermeulen heet”.

Ik denk dat ik niet zozeer dingen kwijtraak, maar dat ik vergeet waar ik ze heb gelaten. Mogen dat twee verschillende dingen zijn? Dat klinkt iets liever wanneer ik weer eens mijn blazer (in de kofferbak van mijn auto), telefoon (in mijn hand) of galajurk (tussen een broek verstopt) heb misplaatst.

Ben ik de enige chaoot hier of ben jij ook continu op zoek naar je handschoenen of paspoort?

4 gedachtes over “Als mijn hoofd niet vast zat…

  1. Hannie Coops van der Hoeff. zegt:

    Vroeger vergat ik nooit wat maar helaas het laatste jaar……..paspoort weg…….bankpas……..kwijt………belangrijke aantekeningen………alle kasten al 2 x na gekeken
    …….verstand……..waar ligt dat nu weer. Troost voor jou,je bent niet de enigste,alleen kan ik mijn leeftijd de schuld geven.(lekkere smoes he).

    • mariskav87 zegt:

      Ooh wat vervelend tante Hannie! Als ik een oplossing bedenk tegen deze onzin, dan bent u de eerste die ik bel om het te delen! Ik ga die leeftijd smoes ook gewoon gebruiken. Ze vragen een dame toch niet naar haar leeftijd. Toch? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s