10 redenen waarom ik geen kerstboom zet

Ik ga waarschijnlijk geen vrienden maken met deze uitspraak, maar de Kerstman en ik liggen elkaar niet zo. Het is dat ik een verschrikkelijk goed excuus heb om uitgebreid te koken en met name veel wijn te drinken, anders had ik een nóg grotere hekel gehad aan de Kerst. Maar naast het feit dat ik kriebels krijg van de kerstige gezelligheid, blijft het fenomeen van de kerstboom voor mij een compleet raadsel.

Waarom je geen kerstboom vindt in mijn huis.

1. Veel (echte) bomen zijn lelijk! Je kent ze wel, van die half kale dingen. Je mag wel een week uittrekken op zoek naar een boom die er goed uitziet. En dan hopen dat ‘ie er na een paar dagen bij jou er ook nog fier bijstaat.

2. De eeuwige echt/nep twijfel. Desondanks de spuitbussen dennegeur, waarmee je huis eerder naar toiletverfrisser ruikt dan naar een fris bos, en de verschillende kleursoorten… Niets haalt het bij een echte boom. Lekker die boom weer in je achtertuin tot de volgende gelegenheid. Of toch het gemak van die plastic boom op zolder? Oh, keuzes, keuzes!

3. Twee dagen. Mensen, Kerst is maar twee dagen. Geen hele maand. Voor twee dagen zon en 18 graden ga je toch ook niet meteen je complete zomergaderobe van zolder trekken?

4. Twee dagen. Ja, ik weet dat ik dat net ook al zei. Maar reken even uit hoeveel geld je uitgeeft aan zo’n boom. Ik geef liever € 100,- per dag uit aan eten en wijn, dan aan een stomme boom.

5. Ik vind mezelf al gezellig genoeg. Ik heb geen boom nodig met ballen en glitterslingers om me een goed gevoel te geven.

6. Heb je wel eens een kat en een kerstboom gehad?

7. Dat dus.

IMG_6637

8. Trends komen en gaan, maar jouw collectie gekleurde kerstballen zal altijd blijven… groeien. Traditioneel rood of toch trendy taupe? Waarom zou ik mezelf elk jaar gek maken met nieuwe kleuren ballen?

9. Ik kijk er maar in m’n eentje tegenaan. Ik ga dus echt niet al die moeite doen om vervolgens er zelf twee dagen naar te gaan zitten kijken. En niemand anders mist hem, haha!

10. Kerstbrunches en -diners vinden al snel bij anderen plaats, omdat zij die twee dagen wél een decoratieve boom hebben opgetuigd waar ze zo veel mogelijk naar willen kijken. Dat betekent minder rotzooi in mijn keuken én veelal een vaatwasser t.o.v. handafwas! Hurray!

Fijne feestdagen!

Deze blog heb ik geschreven speciaal voor de december adventskalender van FollowMeMove.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s