Mijn reis in India: deel 3 van m’n reisverslag

Jaipur
Jaipur wordt ook wel de roze stad genoemd. We verbleven daar in Jaipur Inn, wat een absolute aanrader is. Heel gastvrij, leuk ingericht en voorzien van alle gemakken inclusief haal- en brengservice naar de beauty & spa. In Jaipur zijn we naar een Bollywood film geweest, maar wel een heel moderne! Er kwam – voor Indiase begrippen – veel bloot in voor en dat was te horen. Bij elke shot waarin wat te zien was zat de hele zaal te fluiten en te joelen. Het theater zelf was prachtig, heel chique en modern. Ik heb zelf helaas in Jaipur geen bezienswaardigheden gezien, omdat ik ziek op bed lag. Dus weinig tips voor Jaipur helaas!
Jaipur tips:
1. De grote bioscoop bezoeken en met een bak popcorn de laatste Bollywood film bekijken. 
2. Jaipur Inn als hotel, want je hebt hier een heerlijke haven vanuit waar je de stad kunt verkennen. 
3. In Jaipur kan je genieten van de Zuid Indiase keuken. Zeker het proberen waard in de lokale restaurants!

TravelInspire Jaipur - uitzicht vanaf dakterras

Pushkar
Pushkar is maar een klein plaatsje. Jaarlijks vindt er een groot festival plaats, maar verder is het best een rustig boerengat. Er lopen veel hippies rond, en er zijn wel veel lokale winkeltjes met prachtige spullen. Wij hebben een kamelenrit gedaan naar de woestijn. Dit was anderhalf uur heen én terug op de kameel. In de woestijn zaten we in de middle of nowhere, waar de kameelrijders ons eten klaarmaakten. Er was een klein bandje met twee danseressen die lokale dans opvoerden voor ons. Een prachtige ervaring en zeker de moeite waard om zoiets te doen. Als je in die woestijn rijdt, en vanaf je kameel de zon ziet ondergaan…. Dat is een ervaring die je nooit meer vergeet.
Pushkar tips:
1. Café Restaurant Nirvana. Super mooi dakterras met gave neon muurschilderingen. Ze serveren er ook stiekem bier, in grote kindermokken. Want gezien Pushkar een heilige plaats is, mag er officieel geen drank genuttigd worden.
2. Ga op kamelensafari!
3. Relax! Pushkar is een mooie stad om weer even tot rust te komen tijdens je reis.

TravelInspire Pushkar - kamelenrit

Udaipur
De laatste stad alweer in mijn 22 daagse reis. In Udaipur heb ik een kookworkshop gedaan, bij Babu’s kitchen. Erg leuk, we leerden daar allerlei lokale gerechten maken. Achteraf hebben we de gerechten samen opgegeten, dus we konden direct de vruchten plukken van ons werk. In Udaipur heb je het prachtige City Palace, wat mooi is om te bezoeken en ook vanuit de stad heel fotogeniek is omdat het op een berg ligt. Wij sloten de reis in stijl af, met een diner bij Tribute Restaurant, aan het water. Een prachtig uitzicht en chique menukaart inclusief heerlijke cocktails.
Udaipur tips:
1. Als je het City Palace bezoekt, neem geen camera mee als je er niet voor wil betalen. Je betaalt 250 roepie extra voor een camera ticket. Maar als je dat niet wil, mag je camera ook niet mee naar binnen. Je moet hem dan ergens bij een portier achterlaten. Dus wees voorbereid!
2. Bezoek de kleine tempels die verstopt zitten rondom het City Palace, zoals de Shree Jagat Sheromani tempel, met een prachtige marmeren toren.
3. Ga met de kabelbaan naar het sunset point.

TravelInspire Udaipur - Shree Jagat Sheromani tempel

Do’s:   

1 Stop je backpack of koffer niet te vol. Want je vindt de mooiste souvenirs onderweg en daar wil je de ruimte graag voor hebben! Als je met Emirates vliegt, heb je nog eens super veel geluk want dan mag je maar liefst 30kg mee terugnemen. Je moet die 30 kilo ook wel dwars door India slepen, maar dat is bijzaak.

2 Als je nieuwe backpacker bent, zoals ik, is een singlereis zoals ik nu heb gedaan ideaal. Ik ben via reisorganisatie Shoestring gegaan en je hoeft dan niet je route uit te stippelen én hebt veel vrijheid om je eigen gang te gaan of georganiseerde excursies te doen. Dit is me echt heel goed bevallen.

3 Geniet nog even van je warme douches voordat je vertrekt, want in India heb ik meer koude douches gehad dan warme. Ook veel Indian stijl, dus met emmer en maatbekertje. Maar het scheelt, na een paar dagen was ik al gewend aan het nemen van koude douches, al wordt het nooit mijn hobby om die te nemen.

Don’ts:

1 Onbedekt de straat op. Kleed je gewoon netjes. Lange broek en een t-shirt. Geen blote schouders, rokjes of andere onthullende kleding. Het is respectloos én je wordt ook nog eens raar aangekeken of lastig gevallen.

2 Je tegen laten houden door een hek. Als je iemand ziet, laat je vooral informeren wat er achter het hek te zien is. Zo kwamen wij een keer bij een Sikhs tempel uit, waar we een hele privé rondleiding kregen en water uit hun waterput mochten drinken. Bijzondere ervaringen vind je buiten de gebaande paden!

3 Auto- of brommerrijden. Je mag sowieso niet zomaar in een auto stappen, je hebt daarvoor een speciaal tijdelijk rijbewijs nodig. Maar waag jezelf er niet aan, want de chaos op straat is voor ons gestructureerde weggebruikers een ware hel. Laat je liever vervoeren voor een paar honderd roepie in de Riksha’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s