Dingen die bestaan zonder aanwijsbaar doel

Je kijkt in je in je bureaulade of keukenkastje en vraagt je ineens af “WAAROM”?!

Sluitertjes bij vuilniszakken
Is dat ooit voor Stepford Wives bedacht? Wie gaat er nu zo’n ijzeren staafje met plastic beschermhoesje om zijn vuilniszak knopen? Laat staan om de boterhamzakjes! Dat doet toch serieus niemand? Als u bij een vuilniszakken- of boterhamzakjes fabriek werkt en goedkoop sluitertjes wil inkopen, bel me. Ik heb lades vol. 

Draaidop van Glassex
Oké, ik ken één iemand die de dop gebruikt. Je kan hem open draaien, op spraystand, en weer dicht. Mijn inziens is de dichte stand ooit bedacht om het niet te laten lekken in je boodschappentas. Eenmaal thuis draai je hem open en zo verdwijnt de flacon bij mij ook in het keukenkastje. Maar ik ken iemand die hem na het gebruik consequent weer dichtdraait. Ik denk dat hij in de categorie “bijna uitgestorven rassen” valt. Want écht? Hoe irritant is dat? Ik vergeet het altijd dat hij hem dichtdraait waardoor ik dus de dop kapot knijp, of met papieren doek het ding snel een draai geef waardoor er een halve decimeter papier tussen het draaideel vast komt te zitten. 

VGA kabel aandraaidingetjes
Het moment dat je met je arm in onmogelijke hoeken – eindelijk – de juiste kabel hebt gevonden. Maar dat die aandraaidingetjes vast blijken te zitten. Wie heeft het ooit bedacht om van die stokjes langs het kabeltje te maken? Had je de aansluiting niet gewoon steviger kunnen maken nee? Ik gebruik ze dus nooit. Uit principe. Want, totaal onnodig. Mijn VGA kabel is nog nooit “zomaar” los komen zetten namelijk. En m’n beeld is ook nog nooit groen of paars geworden, nee.

 


Broodplakband
Waarom zitten er van die plakbandjes om een brood gewikkeld, die je er bijna niet afkrijgt zonder je vinger eraf te snijden? Dáár kunnen die sluitertjes van de vuilniszakken beter gebruikt worden! Beste bakkers van Nederland en Komo, ik voel een samenwerking aankomen!

What goes around
Waarom zit er zo’n fancy beginnetje aan een rolletje plakband? Is dat een trucje om je tóch plakband te laten kopen, in plaats van bijvoorbeeld lijm? Want iedereen weet dat het vinden van het beginnetje nooit soepel verloopt, op dat misleidende stukje aan het complete begin na. Stop met misleiden, of lever extra beginnetjes mee met het rolletje.

Knippen voor beginners
Waarom zit er een tiewrap om het handvat van een nieuwe schaar? Als je een schaar had gehad om die eraf te knippen, had je toch geen nieuwe schaar besteld? Ik heb dus zo’n schaar met een sjorbandje om de hendel. En telkens als ik knip slaak ik een klein zuchtje van onbegrip.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s