Skûtsjesilen

Een vriendin van mij zei al jaren naar de Sneekweek (spreek uit: SnitsjWitsj. Althans, dat heb ik ervan gemaakt). te gaan, het geweldig te vinden, maar nog nooit een boot te hebben bekeken. Dat wilde ik ook zien! Samen met mijn beste vriendinnetje vertrok ik gister voor 1 nachtje naar Fryslân. En Sneekweek, je hebt voldaan aan alle verwachtingen; ik hou van je. 

Met de vuilcontainer express

Sneekweek is nogal een hele happening in Sneek. Er wordt gewoon een hele camping ingericht, speciaal voor mensen die willen feesten. Naast een grown up ass camping voor mensen die serieus vakantie willen houden of bootjes willen kijken. Na een mini wereldreis met de tent achterin de auto kwamen we aan bij de grote grasweide waar tentjes, bierflesjes en brakke gezichten het uitzicht waren. Er reed een golfkarretje rond om je spullen naar je kaveltje te brengen, of je kon een lege container gebruiken waar met grote letters BAGAGEVERVOER op was geplakt. We kozen een mooi, ruim en rustig, plekje naast een paar bomen en begonnen aan het opzetten van de tent.

Oh, buren!

Toen we van ons eerste bezoekje aan Sneek terug kwamen, hadden we plotsklaps buren gekregen. Ze waren druk bezig hun tenten op te zetten. Wij droegen daar natuurlijk ons steentje aan bij door vanaf ons luchtbed wijn te drinken en te kijken hoe dat opzetten ging. Ook aan de andere kant waren er inmiddels twee man begonnen aan het opzetten van een tent. Dag rustig slaapplekje, hallo buren met bier en boombox.  

Party time

Wat een feest in Sneek zeg! Overal stonden podia met live muziek en je kon werkelijk over de mensen wandelen. Een paar dansjes en drankjes later doolden we door het drukke centrum, wat er toch echt heel anders uitzag dan die middag toen we wél gemakkelijk de weg naar de bus konden vinden. Na vijf politieagenten te hebben gestoord om de weg naar de bus te vragen, vonden we hem. Er zat al een jongen in met een kotszakje, die de vriend naast hem voor zijn hoofd hield gezien de jongen zelf knock out tegen de vriend aan hing. Dan weet je dat het een feest is geweest! 

Mag ik hier slapen?

Alle lucht die we ’s middags, met de geniale pomp die de verloofde van Stephanie had gemaakt op de stroom van de auto, in de luchtbedden hadden gepompt was er alweer aardig uit tegen de tijd dat we erop belandden. Stephanie had een luxe dik luchtmatras, ik – dapper als altijd – had een zwembad luchtbedje meegenomen. Na twee tellen lag ik met mijn kont op de grond, te rillen van de kou. Geen oog dicht gedaan. Om drie uur kwam de buurman in onze tent, omdat hij niet in die van hem kon of wilde slapen. Het luchtmatras dat hij meesleepte naar onze tent was wel beter, dus ik kroop er snel op. Nadat ik een beetje opgewarmd was en we de buurman er weer vakkundig hadden uitgewerkt, kwamen de andere buren terug. Ik belandde in ons voortentje met mijn slakkenzak (mijn slaapzak heeft deze liefkozende naam van mij gekregen omdat je je niet in die zak kunt voortbewegen zonder eruit te zien als een slak) – gezien ik toch wakker was. Na nog meer gezelligheid en ssshhht-en zodra de nachtbewaking langs kwam was het plots 06:00 uur en had ik nog geen oog dichtgedaan. 

Met een natte tent, nog een beetje alcohol in het bloed, nieuwe facebookvriendjes, de zwarte cross toegevoegd aan het to do lijstje en een gezellig feestje toegevoegd aan de herinneringen vertrokken we weer naar huis. Sneekweek, tot volgend jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s