Leren mediteren

Gezien ik van mezelf minder opvliegerig moet zijn, probeer ik de laatste tijd dingen wat vaker langs me heen te laten gaan. Zie ik iemand ongeduldig voordringen bij een kassa, bijt ik even op mijn tong om het vervolgens te vergeten. Rijdt er een of andere idioot met 30 op een 60 weg? Ik zet mijn radio iets harder en probeer te genieten van het uitzicht. Ik vloek tegenwoordig een stuk bedachtzamer. 
Iinmiddels ben ik beland bij de volgende stap in mijn relaxte leven: leren mediteren. Ik probeerde het al eens eerder op andere wijze (lees ook: Maris ontdekt het zweverige) maar dit keer voelt het al beter. 

Ik ben vanavond ermee begonnen. Ik ben voornemens om het in mijn ochtendritueel in te bouwen, maar zondagavond draaide ik alvast een ‘testrondje’. Je moet natuurlijk niet hebben dat de app ter ondersteuning totaal niet blijkt te werken en je, in plaats van in een kalme zen-modus, totaal geïrriteerd de deur uitloopt. Ik heb de app Universal Breathing gedownload. Deze focust op je ademhaling terwijl je natuur, serene of klassieke geluiden hoort. Ik koos voor een serene sessie van zeven minuten. De eerste minuten gingen werkelijk voortreffelijk. Ik voelde alleen m’n ademhaling en voorspelde een toekomst als zen-meesteres. Totdat ik mijn rug begon te voelen. Wie bedenkt er ook in een kleermakerszit te zitten? Bah. Morgen ga ik tegen de muur aan zitten, de zeurende pijn in mijn rug bleef maar zeiken. Hoe hard ik ook in- of uitademde. 

Na een tijdje werd ik nieuwsgierig naar de tijd, voor mijn gevoel zaten de zeven minuten er al bijna op. Stiekem gluurde ik richting mijn telefoon, die mij enorm teleurstelde. Ik moest nog drie minuten! Ademen, ademen, niets. Ik gaf het op met nog een resterende 1:51 op de teller. Eerst duwde ik op pauze, maar toen bedacht ik me dat het toch maar een testritje was en ik ramde op de stopknop. Zo, helemaal zen. Helemaal zin om dit morgenochtend weer te herhalen. Tegen een muur aan. En misschien vijf minuutjes in plaats van zeven.

8 gedachtes over “Leren mediteren

 1. Sabine zegt:

  Goed om dit te proberen! Ik heb twee jaar geleden een cursus meditatie gedaan, maar helaas is het me niet gelukt het elke dag vol te houden. Ik zou het wel graag willen kunnen, maar ik heb blijkbaar nog te veel ongeduld en onrust in mijn lijf. De cursus heeft me trouwens wel bijgebracht hoe ik beter kan ontspannen. Misschien als ik er klaar voor ben, ga ik toch weer eens proberen te starten met mediteren… 🙂

  • mariskav87 zegt:

   Wat grappig zeg, Sabine! Ik denk wel dat het echt een kwestie van oefenen is. Ik hoop eigenlijk dat het, wanneer ik mezelf tot een paar minuten per dag verplicht, een tweede natuur zal worden. Mocht je weer eens gaan starten, laat me weten hoe het gaat!

 2. Zo simpel is dan geluk zegt:

  Ik gun mezelf hier nooit de tijd voor, alleen tijdens de yogales. Heel erg stom eigenlijk want volgens mij kan het je heel erg goed doen om elke dag te mediteren. Overigens hoeft het niet per se in de kleermakerszit hoor, je moet juist een houding aannemen waar jij je prettig bij voelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s